SITE UNDER RECONSTRUCTION
SEMINARIE DONDERDAGAVOND 28 MAART 2013 De Jachthoorn (Kontich)   AFTREK KOSTEN IN DE VENNOOTSCHAPSBELASTING   Guy Poppe  

De afgelopen jaren staat de aftrekbaarheid van kosten in de vuurlijn in de rechtspraak, die niet steeds op n lijn zit. Zo stelt sommige rechtspraak dat het volstaat dat de kosten in het kader van het maatschappelijk doel zijn gemaakt, terwijl andere rechtspraak veel verder gaat. Tevens onderzoeken we de gevolgen van de verwerping van de kosten, zowel in de vennootschapsbelasting als in de personenbelasting, waarbij aandacht wordt besteed aan het officieus standpunt van de administratie en de toetsing aan de vele rechtspraak.

Volgende items komen o.m. aan bod:

  • Analyse van de voorwaarden aftrek kosten in artikel 49 WIB 92
  • Aftrekbaarheid van kosten m.b.t. onroerende goederen die niet volledig voor beroepsactiviteit worden aangewend (volle eigendom, vruchtgebruik en opstal)
  • Aftrekbaarheid van autokosten, restaurantkosten en representatiekosten en priv gebruik ?
  • Leidt verwerping van de kosten, of deel ervan steeds tot een aanslag geheime commissielonen ?
  • Aftrekbaarheid van kosten m.b.t. het aanhouden, verwerven en afstaan van beleggingen
  • Wanneer, en welke mate zijn managements- en bestuurdersvergoedingen aftrekbaar ?
  • Wanneer zijn beroepskosten overdreven ?
  • Wie draagt de bewijslast van beweerde overdreven kosten ?

Er wordt een uitgebreide syllabus voorzien, met bespreking van de vele rechtspraak.

Guy Poppe is licenciaat in de economie aan het Rijksuniversitair Centrum van Antwerpen gegradueerd in 1983 ; licenciaat in het Fiscaal recht aan het Economische Hogeschool St. Aloysius te Brussel gegradueerd in 1985 en licenciaat in de rechten aan de Universitaire Instelling Antwerpen gegradueerd in 1990.

Verschillende jaren werkzaam als juridisch adviseur bij Ernst & Young en Coopers & Lybrand. Advocaat bij de Balie te Antwerpen sinds 1994.

Vennoot bij De Broeck Van Laere & partners

Mederwerker aan de nieuwsbrieven Accountancy & Actualiteit, Tips & Advies Belastingen, de losbladige werken NV in Praktijk en de fiscale databanken Fiscalnet en Index.

Docent in persoonsbelastingen en vennootschapsbelastingen bij LBC en lid van de Raad van Bestuur van de Accountant Vereniging van de LBC.

PROGRAMMA
Vanaf 17.30 u : onthaal en registratie der deelnemers (met broodjesbuffet)
Van 18.00 u tot 21.00 u : uiteenzetting (met koffiepauze)
Van 21.00 u tot 22.00 u : mogelijkheid tot vraagstelling en discussie

LOCATIE : De Jachthoorn, Doornstraat 11, 2550 Kontich

DEELNAMEPRIJS : 175 Euro (excl. btw), inclusief broodjesbuffet, koffiepauze en syllabus. U betaalt pas na ontvangst van de factuur.

Maak gebruik van de kmo-portefeuille en geniet 50 % reductie (ons erkenningsnummer : DV.O106408). En denk erom : klantenkaart + kmo-portefeuille = 60 % reductie op de normale deelnameprijs !

Iedere deelnemer kan te allen tijde door iemand anders worden vervangen. Eventuele annuleringen kunnen echter uiterlijk tot 5 dagen vr het seminarie worden aanvaard ; nadien is 1/3 van de deelnameprijs verschuldigd. I.g.v. afwezigheid zonder voorafgaande, schriftelijke annulatie, blijft de volledige deelnameprijs verschuldigd.

ACCREDITATIES : Bij het BIBF werd de erkenning gevraagd voor 4 uur permanente vorming. Er wordt tevens een attest afgeleverd conform de vereisten van het IAB en het BIV.

VERDERE INFO : voor meer informatie kunt u terecht op het nr. 050/72.08.72.

-->